MEDALJREGN I EM!

em_2014
Den gångna helgens EM resulterade i fantastiska resultat för klubbens deltagare och Team JKS Sweden.

Viktor Abassi – GULD
Alvin Karlstrand – BRONS
Isa Ottosson – BRONS

Läs coach Casadeis dagbok från de händelserika dagarna i Köpenhamn;

 

 
Fredag

Team JKS Sweden anländer till tävlingslokalen för inskrivning och för att reka terrängen. Kollade in uppvärmningshallen, omklädningsrum, fika och läktaren. Körde lite mental förberedelse genom att gå upp på mattan som de skulle tävla på och skapa en positiv känsla.  

Lördag

Upp tidigt för frukost. Idag ska Evelina tävla i sitt första stora mästerskap. Vi är alla lite pirriga inför dagen och vi var i hallen redan kl. 08:15 för göra oss klara för inmarsch. 18 nationer var redo för en späckad helg med tävling i både kata, fight, rullstolskata, familjekata, lag kumite/kata och tävling i koten kata.
Inmarschen var så mäktig. Vi ställdes bakom ett barn som höll i våra respektive landstillhörigheter och vi gick in land efter land på led till ljudet av trummor som spelades utav tre ungdomar. Läktaren var fullsatt och det var så häftigt att få vara en del av detta.
När tävlingen var invigd började vi med en gång och först ut från klubben var Evelina. I sin första omgång vann hon med 5-0, sen vidare till finalen. Evelina gjorde en väldigt bra prestation och ledde länge, men blev nerpetad till en 7:e plats. Väldigt starkt jobbat att prestera så bra och hamna inom topp 10! 
Under dagen deltog flera ur det svenska teamet. Dagen genererade 1 silver och 1 brons!

Söndag

Idag är det Alvin och Isas tur att tävla. Även Viktor som har tävlat för vår klubb. Vi anländer lite senare till hallen idag. Är på plats kl. 9 och kör igång med uppvärmning direkt. Alla tre börjar kl. 10.00 då Alvin och Viktor går på tatami 3 och Isa på tatami 2.
Matchen på killarnas matta blir en riktig rysare då båda presterade sjukt bra. Alvin gjorde Kanku Dai i finalen och Viktor Enpi. Här är det poängsystem. Viktor får 01 hundradel mer än Alvin och går om honom. Det är otroligt jämt. Viktor få gå upp ytterligare en gång i finalen, då han och en ukrainsk pojke får samma poäng och får därför göra en ny kata. Viktor gör Jihon och vinner över den ukrainska pojken med god marginal. Viktor tar GULD och Alvin tar BRONS. Superstolt! Här kom glädjetårarna som ett brev på posten! 

Isa går på tatami 2 i åldersklassen 12-13 år och är en av de yngre deltagarna i klassen. I finalen valde Isa Enpi som satt som en smäck och även här blir det en rysare in till sista deltagare. Isa fick ett välförtjänt BRONS. Glädjetårar! Hon var endast 2 hundradelar från att vinna. Marginalerna är otroligt små och poängställningen kan ändras snabbt. 

Detta var helt klart barnens dag och de levererade när det gällde. Alla har gjort en otrolig insats!
Under söndagen fick Team Sweden 1 Guld och 3 brons. 

Våra barn strålade när de gick upp med svenska flaggan om sig och fick mottaga sin medalj utav Shihan Kagawa. Otroligt mäktig och en känslosam stund. 

 
Jag som coach och instruktör är otroligt stolt över våra elever som har tagit sig hela vägen hit. De har kämpat länge, tränat hårt och lagt ner sin själ i detta. Nu blickar vi framåt mot nästa mål, EM 2016 i Skottland som är föreslaget som EM-värd nästa gång. 

/Paula Casadei
Stolt coach
Team JKS Sweden


 
 

^